Sommeren står for døren – få det bedste ud af din altan

Om sommeren drømmer mange om muligheden for at sætte sig under den danske sol i en dejlig have. Det er desværre mange danskere, der ikke har den mulighed – særligt hvis man er bosat i midten af en by. Måske er du til gengæld en af de heldige, der er indehaver af en altan, som kan fungere som plaster på såret, når sommeren melder sin ankomst. Selvom din altan er lille, er det stadig en mulighed at få udnyttet pladsen, så der bliver plads til at sidde og sippe rosé på de lyse, lune aftner. At optimere sin altan kan dog være dyrt, hvis den skal stå skarpt i både udseende og komfort. Overvej muligheden for at tage et lån til at komme i gang, du kan nemt finde et helt Rentefrit.

Hvor skal du starte?

Måske er du en af dem, der er kommet til at bruge din altan til opbevaring af pant og andre sager i løbet af vinteren. Derfor kan det virke som et uoverskueligt projekt at få lavet udendørsarealet om til sommerens tilholdssted. Her får du et par trin til at få gjort noget ved det alligevel:

  • Start med at fjerne de ting, du har opbevaret over vinteren. Det er ikke hyggeligt at sidde blandt plastikposer og glasflasker.
  • Når alt overflødigt er fjernet fra altanen, kan du begynde en rengøring. Fej snavs fra jorden væk, tør overflader af med klud og sæbe. På den måde slipper man for at føle, man bliver beskidt så snart, man træder ud på altanen.
  • Måske har du nogle udmærkede altanmøbler, du gerne vil beholde. Men hvis du er klar til et udskift eller ingen har, er det tid til at investere i et godt møbelsæt. Vær realistisk med pladsen derude. Det er bedre med få pladser, så man gider blive hængende lidt længere.
  • Mangler der stadig et eller andet på altanen, er der flere måder at løfte den lidt ekstra på. Overvej træfliser på gulvet, puder til møblerne og nogle udendørs planter til at skabe en oase af liv og hygge.