Cash Flow, overskud og Cash konvertering cyklus

Beregning af likviditeten er en af de vigtigste opgaver for virksomhedsejeren. Indtægter og udgifter er sjældent konstant i en forretning og likviditetsbehov skal planlægges for mangler, sæsonbestemte faktorer eller én gang store betalinger. I slutningen af dagen er en virksomhed, der ikke kan betale sine regninger gået konkurs. Desværre, mens mange virksomhedsejere koncentrere sig udelukkende om deres indtægter og udgifter til at administrere deres cash flow, det er som regel dårlig forvaltning af kontanter konvertering cyklus, der så ofte fører til en kontant stykket i virksomheden.

Hvad er cash konvertering cyklus og hvorfor bør jeg være bekymret med det?

Kontant konvertering cyklus er simpelthen varighed af tid, det tager et firma til at konvertere sine aktiviteter, der kræver kontant tilbage til kontanter returnerer. Cyklussen er sammensat af de tre vigtigste driftskapital komponenter: tilgodehavender udestående i dage (ARO), kreditor udestående i dage (APO) og lager i dage (IOD). Kontant konvertering cyklus (CCC) er lig med tiden er tager at sælge lager og indsamle tilgodehavender mindre den tid det tager for at betale din gæld, eller:

CCC = IOD + ARO-APO

Hvorfor er denne cyklus vigtigt? Fordi det repræsenterer antallet dage forbliver en virksomhed kontant bundet op i driften af virksomheden. Det er også et stærkt værktøj til at vurdere, hvor godt et firma administrerer sin driftskapital. Jo lavere cash konvertering cyklus, de mere sund en virksomhed generelt er. Hvis du sammenligner resultaterne af cyklussen over tid og ser en stigende tendens, er det ofte et advarselsskilt, at virksomheden kan stå over for en likviditet stykket.

Forstå komponenterne af cyklus

Når de evaluerer cash flow, de faktorer, der direkte påvirker fortjeneste, indtægter og udgifter, er nemme at forstå og deres indflydelse på kontanter er ligetil; fald i omkostningerne eller stigninger i fortjenstmargen resulterer i mindre kontanter kommer eller mere kontante kommer ind, og øget overskud.

Arbejdskapital komponenter af CCC er dog lidt mere kompliceret. I enkle vendinger, en stigning i mængden af tid tilgodehavender er udestående anvendelser kontant, giver et fald kontanter; en stigning i lageret bruger kontanter, et fald giver kontanter; en stigning i mængden af tid, det tager dig at betale din gæld giver kontanter, et fald bruger kontanter.

For eksempel, en beslutning om at købe flere opgørelse vil bruge op kontanter, eller en beslutning om at tillade folk at betale for varer eller tjenesteydelser over 60 dage i stedet for 30 dage betyder du nødt til at vente længere for betaling, og vil have færre kontanter på hånden. Nedenfor er en numerisk eksempel cyklus:

Debitor udestående i dage + 90

Lageret i dage + 60

Kreditor udestående i dage-72

Kontant konvertering cyklus +78

I scenariet har du penge bundet op i 78 dage. Det skal bemærkes, at du kan have en negativ konvertering cyklus. Hvis dette sker, betyder det, at du sælger din beholdning og indsamle dine tilgodehavender, før du skal betale din gæld. En ideel situation hvis du stand til at opnå dette. Før du siger, det er umuligt, huske på, at virksomheder som Wal-Mart i dag sælger en stor del af deres beholdning før de skal betale for det. Mens det ikke er nemt kan det gøres.

Et eksempel

Lad os antage, du køber på handel kredit fra din leverandør og oprettes en konto skal betales. Leverandøren ønsker fuld betaling inden for 30 dage, men du sælger lager meget hurtigt, sælge lageret en uge senere og beder om fuld betaling fra din køber i 7 dage. Du nu administrere din konvertering cyklus. Overveje, på dag 1 du generere en kreditor for 30 dage fra nu. På dag 7 du sælge lageret og generere en debitor, som din køber vil betale for i 7 dage. Hvad er din konvertering cyklus i sag? -14 dage, rigtig god og du takke dig selv. På dag 15, efter du har modtaget betaling, du er flugter med kontanter og har mulighed for at geninvestere penge eller betale din leverandør. Hvilke tiltag du tager vil sandsynligvis afhænge af en masse faktorer, men som din leverandør har givet dig interesse gratis cash for yderligere 2 uger, kan du bruge det i disse to uger til at generere større afkast; måske du har udestående kredit du kan betale ned, du kan købe ekstra lager, eller bare kan du generere interesse afkast.

Nu overveje at du også giver din købere 30 dage til at betale dig. På dag 1 generere du en kreditor for 30 dage fra nu. På dag 7 du sælge lageret og generere en debitor, som din køber vil betale for i 30 dage. Hvad er din konvertering cyklus i sag? 7 dage, ikke så god. Du har nu 7 dage i din cyklus, hvor du har tilbagebetalt din leverandør, men modtager ikke betaling for en anden 7 dage fra din køber. Du har brug for enten ekstra kontanter på hånden eller en kreditlinje til at støtte dig i 7 dage.

Hvad betyder det i form af likviditet og din bundlinje? Hvis du har 1 millioner dollars i årligt salg og dine tilgodehavender er udestående gennemsnitligt 60 dage, det betyder du har $164,383 i udestående tilgodehavender. Hverdagens ekstra dag fordringerne er fremragende (f.eks. 61 dage vs. 60 dage) repræsenterer en ekstra $2,740, der ikke er tilgængelig til brug andetsteds. Hvis du har brug for en kreditlinje til at støtte din tilgodehavender og du betale rente på 8%, der repræsenterer $13.000 i årlige interesse gebyrer (udgifter) baseret på en gennemsnitlig lån saldo på $164.000.

Så som du kan se, kan forvaltningen af konvertering cyklus have en stor indvirkning på virksomhedens likviditet og rentabilitet. Forvaltningen af din cash konvertering cyklus kunne bestemme om du kræver en lånefacilitet eller ej, eller om du kan opfylde finansielle forpligtelser.

2 thoughts on “Cash Flow, overskud og Cash konvertering cyklus

  1. Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I will certainly return.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.